Zorg voor jezelf en je baby door een fijn moment van ontspanning, de juiste oefeningen om je lichaam krachtiger en soepeler te maken, ademhalingstechnieken en eerlijke informatie over zwangerschap en bevalling.

Ben je 17 weken zwanger, dan kun je starten met het volgen van de lessen zwangerschapsyoga, tot ongeveer week 38. De lessen duren 60 minuten en zijn voor iedereen te doen.

Hoe eerder je start, hoe meer lessen, hoe meer je je de oefeningen ‘eigen’ kunt maken, je lichaam voorbereid op de bevalling en een fijne kraamperiode.

Zwangerschapsyoga biedt verschillende oefeningen en technieken die onder andere helpen bij het versterken van het bekken, het verbeteren van de houding, het opvangen van weeën en het ontspannen tussen de weeën. Ook kan het ervoor zorgen dat jij sneller herstelt na de bevalling


Naast deze lichamelijke oefeningen richt zwangerschapsyoga zich ook op de mentale gesteldheid. Hierbij ligt de focus vooral op ontspanning. Door bewust te luisteren naar je lichaam en verschillende ademhalingsoefeningen toe te passen, leer je je volledig te ontspannen en rust te vinden. Zo ben je niet alleen lichamelijk goed voorbereid op de bevalling, maar zit je ook tijdens je zwangerschap goed in je vel!

“Bij zwangerschapsyoga focussen we op het creëren van kracht en stabiliteit in het lichaam, vooral in de heupen en benen” “Flexibiliteit is minder belangrijk dan kracht, omdat je lichaam tijdens de zwangerschap en de bevalling kracht juist hard nodig heeft.”

Een andere reden waarom je je niet te veel op flexibiliteit moet richten, is dat je tijdens de zwangerschap het hormoon relaxine aanmaakt. Dit hormoon maakt je gewrichten van nature al losser, in voorbereiding op de bevalling. Je bent dus al flexibeler dan normaal en hebt daarom kracht nodig om blessures te voorkomen

Door houdingen langer vast te houden, word je sterker en bouw je de conditie op die je nodig hebt tijdens de bevalling

Bij de meeste yogalessen voor zwangere vrouwen focussen we juist op het sterker maken van de lichaamsdelen die je tijdens de bevalling nodig hebt, zoals de bekkenbodem, heupen en je core. Daarnaast is het zo dat hoe meer je tijdens je zwangerschap beweegt, hoe sneller je herstelt en weer in conditie komt na de bevalling.


Kosten: Lessen kosten €16 per stuk.

Proefles éénmalig €15,-

Minimale afname is 8 lessen. Bij aanmelding geef je zelf aan hoe veel lessen je komt volgen. Advies is tussen de 12 – 16 lessen voor een goede voorbereiding op je bevalling en herstel erna.

Een factuur die je mogelijk kunt indienen bij je zorgverzekering.

Plan je les in tot week 38, beval je eerder dan worden de resterende lessen terug gestort.

Zwangerschapsyoga bij Novismom wordt doorlopend gegeven, hierdoor is instromen vanaf 17 weken altijd mogelijk.

Iedereen is welkom, ervaring in yoga is niet nodig

Vanaf 22 juni elke zaterdag van 9.30 – 10.30 uur.

Adres: 711 yogaschool, Mijlweg 23 s’ Gravendeel