Volg één van deze waardevolle cursussen én jij kunt aan de slag om andere dames in hun waardevolle periode tijdens zwangerschap of kraamperiode ondersteunen.

Met veel passie geef ik de cursusdagen en probeer jou zo veel als mogelijk in te lichten over alles rondom zwangeren. Ervaring in deze branche is niet nodig. Ik zorg ervoor dat jij gezien wordt en echt een waardevolle cursus krijgt!

Wil jij specialist zijn in keizersnede litteken behandelen, zwangerschapsmassage of pré/peri post partum behandelingen? Dan is dit wellicht wel wat voor jou!

Wil jij een carrière switch maken, een vestiging van starten, of dit naast jouw huidige werk doen? Schrijf je dan snel in voor de Cursus Zwangerschapsmassage in Oud-Beijerland op een prachtige locatie: Body & Spirit!

In samenwerking met Mumsacademy geef ik deze cursussen in Oud-Beijerland (onder de rook van Rotterdam) Deze cursussen kun je in 1 dag volgen en na afloop kun je alle informatie digitaal in de community app nalopen!

Heb je vragen of interesse in een privé cursus, stuur mij gerust een berichtje!


Cursus Scar Care | 27 november | €245,-

Heb jij altijd al moeders willen ondersteunen na een keizersnede?

Tijdens de Cursus Scar Care leer je door middel van verschillende methodes het litteken na de keizersnede te behandelen.

Ook neem ik je mee in de behandeling die cliënten thuis kunnen toepassen en inzichten over diverse soorten littekens en het herstel hiervan. 

Deze Cursus is uniek in Nederland! Nergens leer je zo veel verschillende behandelwijzen van een keizersnede litteken in 1 dag! Bovendien oefen je deze dag ook op echte littekens! Deze dag gaat jou zo veel brengen! 

Je kan meteen van start met de cursus al door je in de online leeromgeving in te lezen over de keizersnede. Hoe gaat dit in zijn werk, welke mogelijkheden zijn er en hoe werkt het herstel van een litteken.

Tijdens de cursusdag herhalen we het herstel van een litteken. Ook gaan we volop met verschillende littekens van een keizersnede praktisch aan de slag. 

Je leert maar liefst 5 verschillende behandelmethodes:
masseren, moxeren, cuppen, scar tapen en oefeningen. Hiermee kan jij een mooi behandelplan maken voor vrijwel elke keizersnedemama!

Na de cursus kan jij vrouwen helpen met:
– Voorbereiden van een keizersnede 
– Advies op maat voor in het kraambed 
– Litteken check na 6 weken
– Littekens verbeteren, zelf na járen!

Wil je meer weten of je aanmelden?

Heb je interesse in een privé cursus? Vraag naar de mogelijkheden. Stuur mij gerust een berichtje of neem een kijkje op de site van Mumsacademy

Pré/Peri/Post Partum | In 2025, Zet jezelf op de wachtlijst | €195

Wat leer je allemaal tijdens de Pré/peri/post Partum cursus?

Deze cursus is een prachtige aanvulling voor iedereen die al zwangere masseert, post partum trainingen geeft en of verloskundige/kraamzorg is.

Ik leer jou zwangeren en moeders in de kraamperiode ondersteunen met diverse behandelingen;  

  • Moxa bij stuitligging van de baby
  • Moxa post partum op buik en rug
  • Drukpunten om de bevalling te activeren
  • Drukpunten in de post partum periode
  • Handvatten omtrent etherische oliën tijdens de bevalling en post partum
  • Rebozomassage rondom de bevalling en post partum.
  • Buikmassage en -pakking
  • Lactatie/borstmassage
  • Drie verschillende voetmassages
  • Afsluitende visualisatie

Wil je meer weten of je aanmelden?

Heb je interesse in een privé cursus? Vraag naar de mogelijkheden. Stuur mij gerust een berichtje of neem een kijkje op de site van Mumsacademy


Specialisatie Zwangerschapsmassage | In 2025, Zet jezelf op de wachtlijst | €195,-

Je leert verschillende technieken bij deze cursusdagen, bijvoorbeeld om klachten zoals bekkenpijn, vochtvasthouden en vermoeide benen te verhelpen/verminderen.
We gaan uit van een massage op een speciale zwangerschapsmassagetafel, aangezien dit voor zwangeren het meest aangename is. Je kan dan namelijk een gelijke druk uitoefenen op het bekken en bovendien is de houding voor jouzelf het meest aangename.

Je leert onder andere het bekken, de bil, de benen en voeten masseren in deze dag. We masseren en oefenen gedeeltelijk op elkaar, zodat je ook daadwerkelijk voelt hoe de technieken horen te voelen. En welke jouw favoriet zijn! Indien je dit niet wilt of we zijn met een oneven aantal, regel ik een model.

Ook leer je een échte zwangere buik masseren. Ik zorg voor verschillende zwangere modellen, zodat je daar ervaring in krijgt. 

Je leert veel verschillende technieken, zodat je een mooie aanvulling op een bestaande ontspanningsmassage kan verzorgen aan een zwangere. 

Wil je meer weten of je aanmelden?

Heb je interesse in een privé cursus? Vraag naar de mogelijkheden Stuur mij gerust een berichtje of neem een kijkje op de site van Mumsacademy